Friday, June 17, 2011

Värske soolakurk / Salted cucumbers

Eile surfasin netis, et leida nõuandeid tõeliselt heade värskete soolakurkide tegemiseks. Kombineerides erinevaid retsepte ja nõuandeid juhindusin järgnevast:

1 kg kurke
1,5 l toasooja/jahedat vett
3 spl jämedat meresoola
1 spl suhkurt
mustsõstralehti
tilli
(üks suur) mädarõikaleht
(mõned varred) värsket koriandrit
kirsilehti
paar küüslauguküünt

Hoidsin kurke veidi külmas vees, siis pesin sooja veega puhtaks. Lõikasin ära kurkide ühe otsa. Maitsetaimed (mida tuli kokku peotäis) tükeldasin (kääridega). Ladusin kurgid ja maitsetaimed vaheldumisi potti (nõu ei ole tegelikult oluline) ja kallasin peale soola ja suhkruga segatud toasooja/jaheda vee. Panin peale surutise ja jätsin kurgid toatemperatuurile seisma. Vähem kui 24 tunni pärast proovisin ja olid juba väga head - soolased ja hästi krõmpsud:) 24 tunni möödudes võiks nad vististi juba jahedasse tõsta.


----
I have made the first salted cucumbers of this summer. They are classics and "must" during Estonian summer:) If you want to try to make them as well, let me know and I will translate the recipe.

2 comments:

Meeli said...

Vau! Sa oled eriti varakult alustanud :) Isu ajasid peale...

Eda said...

Tead, ma käisin eile lihtsalt turul ja muuhulgas ostsin kilo kurke;)