Thursday, April 14, 2011

Moomin cake

On Tuesday Märt had his 4th birthday and I made him a cake with Moomin. He loved the cake:)

-----
Lisan retsepti ka:
Tordipõhi:
8 muna
8 spl suhkurt
4 spl nisujahu
4 spl maisitärklist
Eraldasin munakollased ja -valged, vahustasin munavalged veidikese soola ja poole suhkrukogusega; munakollased vahustasin teise poole suhkrukogusega. Lisasin munakollastele jahu, seejärel munavalged. Küpsetasin küpsetuspaberiga kaetud kõrgete servadega ahjuvormis, nii sain tordipõhja kolmeks lõigata. Kui tordipõhi oli jahtunud, immutasin apelsinimahlaga. Vahele panin maasikamoosi ja segu ricotta kohupiimakreemist, vahukoorest, tuhksuhkrust ja riivitud tumedast šokolaadist.
Muumitrolli joonistasin oma käega ümber raamatu eeskujul, küpsetuspaberile (selle kinnitasin kõvale alusele). Sulatasin tumeda šokolaadi ja sellega joonistasin Muumi kontuuride järgi küpsetuspaberile, asetasin selle külmkappi kuni tahenemiseni. Siis sai Muumi kontuuri panna tordile, natuke joonistasin veel sulatatud šokolaadiga üle ka. Ja kookoshelbed läksid Muumile "täidiseks".

Friday, April 8, 2011

How to frighten winter away?

Quite much of snow has melted by now, but there is still enough left. I have knitted a woolen jumper to Mihkel to be sure winter leaves us soon. Let's see if the trick works!